Schagen 2016

Reis "Mont ventoux" 16 tot en met 24 september.

We gaan naar Camping La Garenne aan de voet van de "mont ventoux" en op loopafstand naar het gezellige Franse dorpje Bedion.
We verblijven in luxe mobile hommes, er is een prachtig zwembad, restaurant en verder alles wat je mag verwachten om een mooie sportieve vakantie te hebben.
De prijs € 395, - ben je nog geen donateur dan betaal je€ 10, - extra.    Inschrijfformulier reizen 2016 kunt u hier downloaden.

Deze reis gaan we na een paar beklimmingen gehad te hebben ook eens een rondrit  van +/- 120 km om de mont ventoux rijden.
Voor de renners die er geen genoeg van kunnen krijgen is er een mogelijkheid de Mont ventoux 3X te beklimmen op een dag!

 Wat bieden wij u;
Reis en verblijf, de bus heeft een complete keuken, ijskast, toilet, 20 zitplaatsen met een tafel, 12 slaapstoelen, 2 grote beeldschermen en een fietsaanhanger voor 40 fietsen.
In de aanhanger is alarm aangebracht als u ‘s nachts uw fiets wilt stallen.
Tijdens de busreis is er eten en drinken, met belegde broodjes, koffie, thee, fris, bier, wijn, enz. Inclusief! Op de terugreis hetzelfde alleen excl. broodjes en hartig beleg.
Tijdens de reis kunt u allerlei bordspelen doen, kaarten, (eigen gemaakte video) of film's kijken.
Tijdens deze week koken we zelf 3x een pasta maaltijd dit is inclusief. Als er genoeg belangstelling is sluiten we een BBQ niet uit.

U bent u niet verplicht om aan onze dagelijkse fietstrips deel te nemen en kunt ook zelf een mooie tocht maken.
Alle activiteiten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers en het weer!
Voor vragen kunt u me altijd bellen of mailen.

Verslag Alpe d Huez. 5-7-2016 
Reis "Alpe d'Huez"  was er weer een om door een ringetje te halen!
We vertrokken uit Alkmaar zoals gepland, via Den Haag,  chauffeur Leen en 6x Alpe d HUez Arjan opgehaald.
Onderweg heeft ook Ronald Oud het stuur overgenomen zo konden we met drie chauffeurs achter elkaar door rijden.
We kwamen +/- 11.15 aan op de camping, wat gegeten en gelijk de broek aan om de  La Berarde te fietsen. Met verblijf op camping La Piscine aan de voet van de Alpe d’Huez en op loopafstand van het dorp Bourg d’Oisans heeft ieder zich prima vermaakt. De sportiviteit van de deelnemers verbaast me ieder keer weer. Deze keer was de gemiddelde leeftijd weer zeer hoog, maar ook de prestaties van deze heren lag ver boven verwachting. Deze keer waren er 3 gezellige dames bij ook zij hebben zich prima vermaakt vooral bij het zwembad was het goed vertoeven. De fietsers hadden elke dag een mooie rit, de eerste was een doodlopende weg naar La Berarde +/- 64 km. De tweede dag de route Ronde Laffrey over de Ornon via La Mure en Col du Mortte, dit was een tripje van +/-110 km. derde dag zijn we Via de Alpe d Huez de Col de Sarenne gaan rijden (en zweten) pittig stukkie hoor volgens Cees de Jong  voor 65 km? vierde dag even heen en weer de Col de la Croix de Fer gedaan, goed voor ruim 80 op de teller. Woensdag een rustdag om vervolgens donderdag de Marmotte te rijden met +/- 165KM waren we weer op de kamping. Deze rit met extra aandacht voor Hans van Dijl die op zijn 72e nog eens zijn grote klasse zien om dit te volbrengen. Ook Ronald Oud heeft deze dag de weg verkend daar hij de volgende week de officiële Marmotte heeft gereden.  Totaal acht van ons heeft deze rit gemaakt wat een groot succes was, mede door het goede weer en de voeding die we de dag ervoor gegeten hadden, d.w.z. pannenkoeken! super spul. Over het eten gesproken we hebben 2x een pasta maaltijd, een maal een BBQ en pannenkoeken gegeten, oer gezellig met z'n alle. Na de Marmotte hebben de meest een dagje ruist gepakt aan het zwembad, het voorstel om 'savonds de reis naar NL te vervolgen was een goed plan. Die avond hebben we nog met zijn alle (van de overgebleven pot) aan het zwembad gegeten, tassen in de bus en om +/- 9.30 waren we op weg naar huis. Tijdens deze rit heeft het niet anders dan geonweerd, bliksem met gevolgd door zware regenval.

 

Dankzij het prima werk van de chauffeurs met in het speciaal Leenderd Molenkamp hebben we een prima retour gehad. 

 

Wat is het plan;
Ten eerste staat gezelligheid voorop!
‘S morgens en ‘s avonds gaan we meestal gezamenlijk eten en de dag doornemen.
We vertrekken met onze luxe touringcar op vrijdag avond 17 juni 2016 richting Zuid Frankrijk en rijden zaterdag 25 juni na het ontbijt weer naar Nederland.

De eerste paar dagen gaan we verschillende Coll’s beklimmen om zo wat aan de hoogte van de bergen te wennen. Uiteindelijk is het streven om donderdag 16 juni de Marmotte te fietsen! Dit is een ronde van 174 km met een verschil van 5000 hoogte meters.
Dit is een uitdaging die iedere liefhebber eens gedaan moet hebben met de gelijkenis van de Elfsteden tocht voor schaatsers. Of je nu alleen bent of met je vriend(in)en, ieder kan met ons mee.
In deze regio zijn geweldige wandelmogelijkheden en er is zelfs een mogelijkheid om te gaan (zomer)skiën op de nabij gelegen Les Deux Alpes.

Wat bieden wij u;
Reis en verblijf, de bus heeft een complete keuken, ijskast, toilet, 20 zitplaatsen met een tafel, 12 slaapstoelen, 2 grote beeldschermen en een fietsaanhanger voor 40 fietsen.
In de aanhanger is alarm aangebracht als u ‘s nachts uw fiets wilt stallen.
Tijdens de busreis is er eten en drinken, met belegde broodjes, koffie, thee, fris, bier, wijn, enz. Inclusief. Op de terugreis hetzelfde alleen excl. broodjes en hartig beleg.
Tijdens de reis kunt u allerlei bordspelen doen, kaarten, (eigen gemaakte video) of film's kijken.
Bij voldoende deelname voor de Marmotte, zorgen wij voor een volgauto met reserve.
Tijdens deze week koken we zelf 3x een pasta maaltijd ook dit is inclusief. Bij voldoende belangstelling sluiten we een BBQ niet uit!
De kosten zijn: voor donateurs € 385, -

Onze stichting is niet commercieel en werkt uitsluitend met vrijwilligers, zodoende moet u donateur zijn van de stichting "SPNH" Donatie kost per kalender jaar bedraagt minimaal € 10, -
U kunt de camping van deze reis bekijken op; http://www.camping-piscine.com/
Meld je snel aan op info@spnh.nl want er zijn al aanmeldingen binnen!
Voor directe informatie bel je even met Kees; 0651052705
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  

 

Sportieve groet,
Kees Missaar.
info@spnh.nl
Tel: 0651052705